Installasjoner

Vi har en rekke flotte installasjoner, til glede for både fysisk og psykisk helse .
En gapahuk på pulstriggeren, innsektshotell fra Lier ASVO og steinkulpturer av Axel Wolf.

Steinskulpturene

(2023) Skulpturene på friarealet vårt er et samarbeid mellom kunstneren Axel Wolf og velforeningen.
Alle skulpturer eies av kunstneren der friarealet fungerer som et atlier. 

 

Axel er født i Berlin i 1966, bor i Reistadlia nå . Axel har studert Filosofi ved Technische Universität Berlin,  Industrial Design ved Hochschule der Künste, Berlin før han ble trukket til Norge av kjærligheten og et studie Skulptur ved Statens Kunstakadem.  Igjennom symposier  

finner vi  Axel sine skulpturer rundt om på store deler av kloden og nå også i Reistadlia. 

 

Axel er spesielt glad i Larvikitt . En monzonittisk dyperuptiv bergart som er kjent for sitt vakre fargespill.  Det finnes to typer lys og mørk. Egenvekten er ca. 2,7 tonn pr. kubikk.  Visste du at  Larvikitt ble kåret til Norges nasjonalbergart i 2008? 

Se Axel' CV

"In between"

 

Fakta: Lys Larvikitt

"Flowting"

 

Fakta: Lys Larvikitt

FLOW OUT

Navngitt av Larviksjenta Anne Lene Gåsemyr

Fakta: Mørk Larvikitt

Yin og yan

Fakta: Mørk Larvikitt

Insektshotell

(2023) Mer enn annenhver art på kloden er et insekt. Vi mennesker vil ikke klare oss uten insektene. Nå er de i sterk tilbakegang, og mange arter står i fare for å dø ut.

Et insektshotell er rett og slett boplasser der egg og larver til bier, humler og veps kan utvikle seg.  Hotellets hulrom og ganger besøkes av bier og graveveps som legger matpakker i hulrommet, ofte på rekke og rad innover i «tunnelen». Biene lager matpakker av pollen og nektar, mens gravevepsene bruker insekter.

På hver matpakke legger hunndyret et egg. Når dette er gjort, kravler hun ut og plugger igjen åpningen med leire, sagmugg eller voks. Så gjør hun ikke noe mer. Egget blir til en larve, som eter seg god og feit på nistepakken sin. I løpet av sommeren eller høsten forpupper den seg, fortsatt i hotellets hulgang. Etter en lang og kald vinter, når sola varmer og de første blomstene springer ut, kommer det nye insektet ut.

 


I 2023 leverte Lier ASVO  5 biehoteller til friarealet.  Noen er lett synlige, andre er ikke like lett og oppdage, men hotellets potensielle gjester finner dem :-)
Hotellene har kommet opp med støtte fra stiftelsen Erik Jølberg.

 

 

  • PXL_20230516_075426573.jpg
  • PXL_20230516_113544040.jpg
  • PXL_20230516_113516314.jpg

Gapahuken 

(2021) Over Reistadlia ligger Brennaåsen. Der har beboerne etablert et turmål som har navnet "Pulstriggern" Det besøkes  flittig av beboerne. Andre oppsøker besøker turmålet ved å gå inn fra Damtjern.   

 

29.oktober 2021 fikk vi gapahuk. Satt opp av Myhrelaft, finansiert av Stiftelsen Erik Jølberg

Reistadeika

Torsdag 10. september 2020 plantet beboere i Reistadlia en symboltung eik på friareal. 

 

Reistadeika ble kjøpt av eike-entusiast Egil Sletten. Treet var 22 år gammelt da det ble fraktet på bil og henger fra Nes på Hedemarken (Stammens omkrets var 32 cm).

 

«I kveld planter vi dette treet i takknemmelighet og til minne om de som har bygget lia før oss og som inspirasjon for oss som lever her nå, og senere. Ved denne eika kan vi møtes. Vi kan minnes og vi kan drømme. Vi kan le og vi kan gråte. Om noen år kan vi sitte under eika og om 100 år kan vi kanskje sitte oppe i den» - Vellets leder Jostein S. Hoset 

 

Tufteparken - Kenguru PRO K030

KANAK er et multifunksjonelt kompleks som kommer med et helt spekter av utendørs kalisthenikkutstyr: pull-up-stenger for hakeopp, en svensk veggseksjon for legg- eller knehev, en klassisk apekattbar-seksjon for å gå langs stengene med hendene, og en benk for magetrening. Disse og mange andre fysiske øvelser bidrar til å forbedre brukernes kondisjonsnivå og helse.

For ekstra sikkerhet er alle strukturelle deler av dette utendørs kalisthenikkomplekset sikret til robuste støttekolonner med TÜV-kvalitets aluminiumsklemmer.

For å lære mer om hvilke fysiske øvelser som kan utføres på hver type utstyr i komplekset, last ned Kenguru PRO-appen fra Google Play eller Apple Store.